BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megmagyarázta a főépítész, miért ázott tönkre a frissen átadott stadion

A stadion gyepe szinte alkalmatlan volt a játékra Sopronban, a nézők pedig szétáztak, a városi főépítész szerint nem volt kivitelezési hiba.

Bőrig ázott a nézők egy jelentős része a Sopron–Balmazújváros NB II-es labdarúgó-mérkőzésen a nemrégiben átadott új fedett lelátó alatt is, mert a szembeszél aláfújta az esőt. A pálya vízelvezetése is sok kívánnivalót hagyott maga után, a játékosok olykor bokáig érő vízben voltak kénytelenek futballozni - írta meg a Kisalföld.

A portál Németh Gergely soproni városi főépítésznél érdeklődött, mi lehet a bajok oka. A főépítész szerint „a Soproni Városi Stadion felújításának I. üteme a terveknek megfelelően valósult meg, a műszaki átadás-átvétel során kivitelezési hiba nem volt".

Mint írta, "a pálya vízelvezetésével kapcsolatban tapasztalt probléma nem műszaki eredetű, az alácsövezést ellenőrző vízpróbák mind eredményesek voltak. A mérkőzés kapcsán is észlelt lassú vízelvezetés abból adódik, hogy jelenleg még nem tudott elég mély gyökeret ereszteni az új gyepréteg, így lassabban tud csak elszivárogni a víz. Amint teljes mértékben gyökeret fog, javulni fog a talaj vízelvezető képessége".

Azt is megírta: "a soproni stadion fejlesztése során a rendelkezésre álló források egy lelátó lefedését tették lehetővé. (...)A stadion elhelyezkedéséből adódóan az erős szembeszéllel érkező eső elől a lelátó nem tud védelmet nyújtani. Végleges, mindenki számára megnyugtató megoldást erre a kérdésre műszaki értelemben nem lehet találni."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.