BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: Brüsszel zsarolni akarja a magyar kormányt

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar kormány nem zsarolható kvótaügyben sem. Szijjártó Péter Prágában egy sajtótájékoztatón az Európai Bizottság azon javaslatára reagált, amely szerint az uniós tagállamok fejenként negyedmillió euróért megtagadhatnák a migránsok befogadását.

"Ez egy olyan zsarolás, amely sehová sem vezet" - jelentette ki a magyar diplomácia vezetője a visegrádi négyek és a Keleti Partnerség országai külügyminisztereinek találkozója utáni sajtótájékoztatón.

"Timmermans elismerte, hogy Brüsszel kényszerbetelepítést akar. A kényszerbetelepítés elfogadhatatlan, Brüsszel nem, csak a magyarok dönthetnek arról, kit fogadunk be az országunkba" - válaszolta az MTI kérdésére Szijjártó Péter, az Európai Bizottság alelnökére utalva.

Az Európai Bizottság szerdai javaslatát a cseh és a lengyel külügyminiszter, valamint Lukás Parízek szlovák külügyi államtitkár is bírálta és elutasította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.