BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vizsgálja az ügyészség a Rogán elleni vesztegetési gyanút

Még nem indul eljárás a Rogán Antal megvesztegetéséről beszélő Portik Tamás ellen, a miniszter elleni gyanút azonban vizsgálják.

Az ügyészség elutasította a Portik Tamás ellen hamis vád miatt tett feljelentést, a Rogán Antal elleni vesztegetési gyanút viszont vizsgálják - írta meg a Népszabadság.

Tényi István feljelentést tett hamis tanúzás, illetve hivatali vesztegetés elfogadása ­miatt, miután Portik Tamás azt vallotta: tízmillió forintnyi eurót adott át Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne nevében Rogán Antalnak. Rogán ügyvédje korábban közölte: a per lezárulta után – amikor erre lehetősége lesz – hamis tanúzás miatt feljelenti Portikot.

Tényi egyszerre két feljelentést fogalmazott meg - írta a Népszabadság. Az elsőt a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával (formailag ismeretlen tettes, valójában Rogán ellen), egy másikat a Budapesti Nyomozó Ügyészségen hamis tanúzásért (szintén ismeretlen elkövetővel szemben, bár a kérdéses bűncselekményt ez esetben csakis Portik követhette el).

Ezek után a nyomozó ügyészség leszögezte, hogy Tényi beadványa alapján a hamis vád, nem a hamis tanúzás bűntettének lehetőségét kell vizsgálni. Csakhogy nem most: a büntető törvénykönyv alapján ha bíróság előtt vádol valaki mást hamisan, a per végéig nem indulhat ellene eljárás, és akkor is csak úgy, ha a bíró vagy az ügyész feljelentést tesz. A másik feljelentés alapján azonban a Központi Nyomozó Főügyészségen nyomozás indult, amely még folyamatban van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.