BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Embertelen körülményekre panaszkodnak a határvadászok

Nem rajonganak az egyenruhások a déli határ menti munkáért - gyűjtött össze az Atv.hu több történetet is. A kormány szerint nincsen probléma a határvadászok helyzetével.

Nem túl népszerű az egyenruhások körében a határ menti szolgálat, köszönhetően azoknak a mostoha körülményeknek, amiken az elmúlt egy évben sem sikerült sokat javítani - írta az Atv.hu. A portál szerint leginkább az étel minőségére panaszkodnak, amiből keveset is kapnak.

Egy rendőr forrás azt mondta: olyan májkrémet kapnak, amire normál esetben rá kellett volna írni, hogy „emberi fogyasztásra nem alkalmas”. De sokáig a szállásuk sem volt megfelelő, több alkalommal altatták őket istállókban szalmabálákon, vagy lepukkant, poros kollégiumokban. Végül – ahogy fogalmazott – sikerült „kisírniuk”, hogy tisztességes szállásokon helyezzék el őket.

A közösségi média tele van olyan fotókkal, melyeken az egyenruhások által összeeszkábált pihenőhelyek láthatók. Profi sátrak híján sok esetben ezekben a faágakból, szalmabálákból, kukoricaszárakból és ponyvákból tákolt bunkerekben húzzák meg magukat a pihenőidőben, hogy védve legyenek az esőtől vagy a tűző naptól.

Pintér Sándor belügyminiszter azt írta: a déli határszakaszon szolgálatot ellátó állomány megfelelő körülmények között van elszállásolva, ahol valamennyi feltétel biztosítva van a pihenéshez. Hozzátette, hogy az egyenruhások napi háromszor kapnak emelt kalóriatartalmú ételt - ami közül legalább az egyik meleg étel -, védőitalt és gyümölcsöt. A Honvédelmi Minisztérium kitért arra is, hogy a pihenősátrakat tábori asztallal és székekkel látják el, és a szemétszállítás is folyamatos.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.