BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Republikánus képviselő jelentette be: Clintonra szavaz

Az amerikai republikánusok eddig is széthúzó párt képét mutatták a kampányban, azonban eddig legfeljebb abból volt botrány, hogy több fontos politikusuk nem állt be látványosan az elnökjelölt Donald Trump mögé. Most azonban már kongresszusi képviselőjük is van, aki bejelentette: Hillary Clintonra fog szavazni novemberben.

A New York-i republikánus Richard Hanna a médián keresztül jelentette be: bár sok témában nem értenek egyet, Clintonra fog szavazni ősszel. Trump ugyanis szerinte egy nemzeti csalódás, akinek a kezébe nem szabad hatalmat adni. Mint írta, azzal, hogy Trump a párt elnökjelölti emelvényéről sérteget másokat, azt mutatja, hogy alkalmatlan a párt szolgálatára és nem vezetheti az országot.

Korábban a párt több vezető politikusa sem állt egyértelműen az elnökjelölt mellé. Ted Cruz, aki az előválasztásokon második lett Trump mögött, az országos jelöltállító gyűlésen nem kérte nyíltan azt, hogy a párttagok Trumot támogassák, a két Bush, a párt két még élő volt elnöke pedig el sem ment a gyűlésre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.