BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy ellenfél visszaléphet a 2024-es olimpiai pályázattól

Túl drága lenne az olimpia, megnövelné a korrupciót, és csak a gazdag építkezési vállalkozók járnának jól - ezzel az indoklással vonnák vissza Róma 2024-es olimpiai pályázatáról.

A júniusi önkormányzati választásokon az olasz fővárosban győztes 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezetői szerdán ismét egyértelműen kijelentették, hogy nem támogatják Róma pályázatát a 2024-es nyári olimpia rendezésére - írta meg az NSO.

Az ellenzéki párt gyűlésén arról beszélt az M5S több vezetője, hogy az egyébként is komoly adóssággal küzdő fővárosban nehezen lenne finanszírozható a játékok lebonyolítása, az tovább mélyítené a korrupciót, s csupán a gazdag építési vállalkozások járnának vele jól.

A rendezvényen a felszólalók a pályázati bizottságot vezető Luca di Montezemolo volt Ferrari-elnököt is keményen bírálták, elsősorban azért, mert az 1990-es labdarúgó-világbajnokság után – melynek szervező bizottságát Montezemolo irányította – a felvett kölcsönöket egészen idén januárig törlesztette az állam.

Virginia Raggi polgármester, az M5S politikusa eddig is többször kifejtette, hogy egészen más prioritásai vannak, mint az olimpia, ugyanakkor a város hivatalosan még nem mondta le a kandidálást.

Amennyiben a római pályázatot visszavonják, a kandidáló Budapest mellett már csak két város maradna versenyben, Los Angeles és Párizs.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.