BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír a politikusoknak: hiába kerülik a munkát, nem büntetik meg őket

Nem jár büntetés a munka kihagyásáért, persze csak akkor, ha az ember politikus.

Bár pártállástól függetlenül közel két tucat politikus hiányzott a parlamenti bizottsági ülések legalább feléről az elmúlt két évben, egyetlen forintot sem vontak le emiatt a képviselői tiszteletdíjukból – tudta meg a Magyar Nemzet. Pedig a jogszabályok értelmében szankcionálhatnák a politikusat, ha sokat hiányoznak.

Azt, hogy a sok parlamenti ülést kihagyó, közpénzen eltartott képviselők miért úszták meg a büntetést, a parlamenti sajtóiroda nem részletezte.

Bár nemrégiben Farkas Flórián (Fidesz) miniszterelnöki biztos kapcsán lehetett arról hallani, olyan kevésszer vett részt az európai ügyek bizottságának ülésein, hogy emiatt lecserélték, hiányzásainak aránya (87,5 százalék) még így is csupán a képzeletbeli dobogó második helyére volt elég. Első helyen ugyanis Simonka György áll, akiről nemrégiben az Index azt állította: házkutatást tartott nála a Központi Nyomozó Főügyészség, ám ezt a politikus tagadta. Simonka a fenntartható fejlődés bizottsága üléseinek közel ki­lencven százalékáról hiányzott. A harmadik hely már nem a vezető kormánypárté: a DK politikusa, Oláh Lajos szerezte meg. Az ellenzéki képviselő a külügyi bizottság 57 üléséből mindössze 11-en volt jelen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.