BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Négy helyen írná át Orbán az alkotmányt, de hármat nem árult el

Négy helyen módosítanák az Alaptörvényt - jelentette be Orbán Viktor. A négyből azonban hármat nem árult el a sajtótájékoztatóján.

Két kérdés volt a Fidesz frakcióülésének napirendjén: a népszavazás következményei és a Kanadával kötött szabadkereskedelmi egyezmény - jelentette be Kósa Lajos az Orbán Viktorral közösen tartott sajtótájékoztatón.

Orbán azt mondta: négy helyen módosítanák az alkotmányt. A szabad mozgás és tartózkodás jogával nem tartózkodó személyt tilos lenne csoportos betelepítéssel behozni az országba - ez lenne a legfontosabb. Arról azonban semmit nem mondott, hogy a másik három módosítás mi lenne.

A népszavazás után Orbán Viktor azt kezdeményezte, hogy módosítsák az alaptörvényt. A kormánypárt tervei szerint jövő hétfőig nyújtanák be a módosítást, 17-én lefolytatnák a parlamenti vitát, november 8-án pedig megszavazhatják az javaslatot.

Az EU már meghozott döntéseit nem lehet felülírni, sem egy népszavazással, sem egy alkotmánymódosítással - mondta Orbán. Más kérdés, hogy a nemzetközi szerződéseinket, köztük az EU szabályosan meghozott döntéseit nem írhatja felül a nemzeti jog - erről már nem beszélt a kormányfő. Azt már Kósa tette hozzá: semmi olyan tervet nem támogatnának, ami kivezetné Magyarországot az EU-ból.

A szabadkereskedelmi egyezményről Kósa annyit mondott: a miniszterelnöknek felhatalmazást adnak, hogy elindítsa a ratifikációs folyamatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.