BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem engedik netezni a WikiLeaks alapítóját

Julian Assange megpróbálta befolyásolni az amerikai elnökválasztási kampányt, ezért a neki menedéket adó Ecuador lekapcsolta az internetről.

Az ecuadori hatóságok is megerősítették: korlátozták a londoni nagykövetségükön élő Julian Assange internethozzáférését. Az ecuadoriak ezt annyival magyarázták: a WikiLeaks-alapító befolyásolni próbálja az amerikai elnökválasztást, márpedig Ecuador nem akar beavatkozni más országok belügyeibe.

A WikiLeaks október eleje óta sorra hozza nyilvánosságra az olyan dokumentumokat, amelyek elvileg árthatnának Hillary Clinton kampányának - már ha eközben nem épp arról szólna szinte a teljes elnökválasztás ezekben a hetekben, hogy Donald Trump hogyan zaklatja a nőket. Gyakran felvetődött az is, hogy a kiszivárogtatások mögött az oroszok állnak.

Az ecuadori külügyminisztérium azonban azt is hangsúlyozta: az Assange-nak adott politikai menedékjog változatlanul érvényben van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.