BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parlament: Orbán elmenekült a korrupciót firtató kérdés elől

Gyakran kerülik ki a politikusok a választ a számukra kínos kérdésekre, de az egészen egyedi volt, ahogy Orbán Viktor ma nem akart beszélni a korrupcióról.

Ritka röviden elintézte Orbán Viktor a választ, miután az LMP-s Hadházy Ákos a kormány korrupciós ügyeiről kérdezte. Az egykori fideszes képviselő azt mondta: amikor még Orbán "cégében dolgozott", azt a választ kapta helyben a polgármestertől a miniszterelnököt keresve, hogy a főnök nem elérhető. Arról kérdezte: igazat beszélt-e a mostani szekszárdi polgármester, amikor azt mondta, hogy az EU-s pénzeket úgy osztják el, hogy a pályázatíró cég megírja a pályázatát, és csak annyit kér, hogy ő nyerjen.

Orbán egyetlen mondattal válaszolt: ha ilyet lát, tegyen feljelentést. Hadházy azzal jött erre: már meg is tette ezt. Azt is megkérdezte Orbántól, fenntartja-e azt az állítását, hogy "most Magyarországon csak az ellenzék blablál a korrupcióról". Orbán erre mindössze annyit mondott neki: nem értette a kérdést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.