BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Javult a levegő minősége Salgótarjánban

Némileg javult a levegő minősége Salgótarjánban, de továbbra is érvényben van a szmogriadó, igaz, szerdától már nem a riasztási, hanem a tájékoztatási fokozata.

A szmogriadó riasztási fokozatát szombaton rendelték el a városban, mert a légszennyező szálló por átlagkoncentrációja múlt csütörtökön és pénteken meghaladta a küszöbértéket. Akkor köbméterenként 108,1, illetve 98,7 mikrogrammot mértek, a riasztási küszöbérték pedig 100 mikrogramm/köbméter. Hétvégén tovább nőtt a szennyezettség, szombaton 125,8, vasárnap 159,2 mikrogramm/köbméteres értékeket mértek.

A városháza szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mivel hétfőn köbméterenként 100, kedden 82 mikrogramm volt a szálló por mennyisége, a szmogriadót tájékoztatási fokozatra enyhítik.

A meteorológiai előrejelzés alapján nem zárható ki, hogy a légszennyezettség a következő napokban újra meghaladja a riasztási küszöbértéket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.