BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egészséget is fenyegetik a hamis illatszerek

A magyar lakosság körében az előző évhez képest csökkent ugyan a hamisított parfümök népszerűsége, azonban még így is közel minden tizedik megkérdezett vásárolt hamis terméket - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Súlyos egészségkárosító hatásuk lehet a hamisított parfümöknek. Az ismeretlen eredetű és ellenőrizetlen forrásból származó folyadékok akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak a fogyasztónak, hiszen azok a gyártás során nem voltak kitéve laboratóriumi teszteléseknek.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: AFP Kép: AFP[/caption]

Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatalának (EUIPO) egyik korábbi jelentéséből kiderült, hogy az EU-ban lefoglalt hamis parfümök és kozmetikai termékek 52 százaléka Törökországból származott, értékük 26,1 millió eurót tett ki 2013-ban.

„A hamis termékek legjelentősebb értékesítési csatornája az internet, mivel a vásárlók számára nagyon vonzóak a non-stop elérhető, alacsony árakat feltüntető és rendkívül igényesen kialakított online felületek, amelyek komoly riválisai a jogtulajdonosok legális oldalainak” – jelentette ki Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára. Az utcán és piacokon is előfordulhat, hogy hamis parfümöt ajánlanak, érdemes gyanakodni, ha a termék ára és csomagolása eltér a megszokott minőségtől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.