BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bombariadó Szentpéterváron: nőtt a robbantás áldozatainak száma

Tizennégyre emelkedett a szentpétervári metróban elkövetett pokolgépes robbantás áldozatainak a száma - közölte kedden az orosz egészségügyi miniszter.

Veronyika Szkvorcova szerint 11 ember a helyszínen halt meg, míg hárman később haltak bele súlyos sebesüléseikbe. A szentpétervári kórházakban 49 sebesültet ápolnak, közülük 12-nek súlyos az állapota. Georgij Poltavcsenko szentpétervári kormányzó közölte, hogy három külföldi - fehérorosz, tádzsik és üzbég - állampolgár van az áldozatok között.

Az eddig hírek 11 halottról és 45 sebesültről szóltak. Az orosz média közben arról adott hírt, hogy bombafenyegetés miatt lezárták kedden a szentpétervári metróhálózat egyik legforgalmasabb csomópontját, a Szennaja Ploscsagy, a Szpaszkaja és a Szadovaja állomást. A szerelvények megállás nélkül haladnak végig rajtuk.

Nincs magyar sérült a szentpétervári robbantásban

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) információ szerint nincs magyar sérültje a robbanásnak. Menczer Tamás, a KKM sajtófőnöke az M1 televízióban elmondta: egy brüsszeli iskoláscsoport kirándult Szentpéterváron, volt köztük három magyar diák is. Velük sikerült felvenni a kapcsolatot, jól vannak.

Kirgiz származású lehet a tettes

Valószínűleg kirgiz származású orosz állampolgár a szentpétervári metrórobbantás elkövetője - jelentette be Biskekben a kirgiz GKNB biztonsági szolgálat szóvivője kedden. Rahat Szulajmanov szóvivő szerint a támadó "valószínűleg" a 22 esztendős, Os városában született Akbarzson Dzsalilov lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.