BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áder: meg kell őriznünk természeti értékeinket

Természeti értékeinket legalább abban az állapotukban kell megőriznünk, amelyben azokat megkaptuk – mondta Áder János köztársasági elnök szombaton a Pest megyei Gödöllőn zajló 3. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon.

Természeti értékeinket legalább abban az állapotukban kell megőriznünk, amelyben azokat megkaptuk – mondta Áder János köztársasági elnök szombaton a Pest megyei Gödöllőn zajló 3. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. Az államfő felidézte, három évvel ezelőtt pattant ki a fesztivál ötlete a szervezők fejéből, mivel korábban a természetfilmnek Magyarországon komoly hagyományai voltak.

Az államfő az elmúlt három évről szólva elmondta: a fesztivál létjogosultságát bizonyítja, hogy egyre több alkotó, érdeklődő és egyre több színvonalas alkotás érkezik. Hangsúlyozta: a legfontosabb célja a rendezvénynek, hogy mind az idősek, mind a fiatalok számára megmutassa azokat a természeti kincseket, amelyek körül vesznek bennünket és amelyekre mindannyiunknak vigyázni kell.

Áder végül hozzátette, mindezt meg kellene őriznünk legalább abban az állapotában, amelyben megkaptuk. Az államfő szerint a fesztivál színvonalát mutatja az is, hogy még a híres természetfilmes, David Attenborough is elküldte egyik nem rég készült alkotását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.