BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fröccskoktélok és jó borok jönnek a Szigetre

„Érdemes jó bort vinni a Szigetre, hiszen a tavalyi fesztiválokon 30 százalékkal nőtt a borfogyasztás. Ezt akarjuk idén is megismételni” – mondja a rendezvények borbeszállítója, a Borháló. A társaság idén a Kristinus Borbirtok boraiból állította össze azt a szortimentet, amely méltán képviselheti a magyar borkultúrát az idelátogató külföldiek előtt is.

A Borháló tavaly nemcsak azzal virított, hogy szokatlanul jó borokat hozott a fesztiválokra, hanem azzal is, hogy meghonosította a fröccskoktélokat. „Jó bulit csak jó borral lehet tartani. Tavaly a Sziget Kft. öt fesztiválján, ahová mi szállítottuk a bort, 30 százalékkal nőtt a borfogyasztás, amit csak a minőség javulásával lehet magyarázni. Idén hasonló bővülésben bízunk, hiszen megint kiváló borokat viszünk a rendezvényekre” – mondja Elek Márton, a Borháló Borkereskedés stratégiai igazgatója. A társaság idén másodszor – ezúttal három évre – nyerte el a lehetőséget, hogy kiválassza és beszállítsa a nyári Sziget-rendezvények, a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand Fesztivál borait.

De milyen a jó fesztiválbor? „A lényeg, hogy a minőségen nem lehet spórolni. A fehér legyen karakteres, üde, de kellően savas, fröccsbe való, a rozé legyen gyümölcsös, de nem tolakodó. Álljon rendelkezésre belőlük több tízezer liter, tartsák őket mindig frissen és hidegen, és bármikor le lehessen tölteni belőlük akár ezer litert is.” Nagyjából ezek voltak a fő szempontok, amikor Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója idén is nyakába vette az országot, és a kereskedelmi franchise nyolcvan partnerpincészete közül kiválasztotta, melyikük a legalkalmasabb rá, hogy szortimentjével méltóan képviselje az országot a Sziget nagy nyári rendezvényein. „A választás végül a dél-balatoni Kristinus Borbirtok boraira esett – mondja Kathona. A Sziget-rendezvényeken fehérborból és rozéból nagyságrendileg több fogy, mint vörösből, a bor jelentős része ugyanis fröccsbe vegyül.

A fehér és rozé folyóborok mellett a fesztiválozók a Kristinus hat palackos borával is találkozhatnak a Sziget-fesztiválokon: a Sziget Vörös alapbor ugyanúgy a Borháló és a Kristinus együttműködésében született, mint a fehér és a rozé, s a szakemberek egyöntetűen dicsérik. Emellett öt prémiumborból lehet majd választani. „Ezek a lendületes, fiatalos minőségi borok a Borháló által felkért független borszakírók tetszését is elnyerték. Nem fogunk csalódást okozni egyetlen fesztiválozónak sem, sőt azt reméljük, hogy kaput nyitunk a magyar bor világára azok előtt, akik először látogatnak Magyarországra, először találkoznak magyar borral életükben” – mondja Kathona Krisztián.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.