BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pár nap múlva büntetnek a parlagfű miatt

Június 30-ig minden földhasználó köteles a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, s az állapotot a vegetációs időszak végéig fenntartani.

Június 30-ig minden földhasználó köteles a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, s ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig fenntartani.

Amennyiben e kötelezettségének a földhasználó nem tesz eleget, akkor a kormányhivatal növényvédelmi bírságot szab ki és úgynevezett „közérdekű védekezést” rendel el. A növényvédelmi bírság mértéke 15 ezertől 5 millió forintig terjedhet.

Az időjárástól függően körülbelül évi 120-200 milliárd forint az a gazdasági veszteség, mely a parlagfű által okozott terméskiesésből, a közvetlen védekezési ráfordításokból, illetve a táppénzen töltött napok számából, a gyógyszerkiadásokból és a betegápolásból származik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.