BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

G20: a németek célja a kompromisszum

A G20 csoport soros német elnöksége kompromisszumra törekszik a tagok vezetőinek hamburgi csúcstalálkozóján, de nem akarja leplezni a közöttük feszülő ellentéteket – mondta Angela Merkel német kancellár.

A hamburgi nemzetközi vásár területén tartott tájékoztatóján hangsúlyozta: a húszak feladata a globalizáció átalakítása olyan folyamattá, amely mindenki boldogulását szolgálja.

Nem kell mindig veszteseknek is lenniük, ha vannak nyertesek, de ehhez a kereskedelem szabadságára és a klímaváltozás elleni küzdelem folytatására is szükség van

- mondta Merkel a pénteken kezdődő értekezleten megtárgyalandó két leginkább vitatott témára utalva.

A 11. csúcstalálkozójára készülő G20 csoportnak eddig rendre sikerült az egyetértést demonstráló nyilatkozatot elfogadni. Előfordulhat, hogy Hamburgban ez nem sikerül. Ezzel kapcsolatban a kancellár kérdésre válaszolva jelezte, hogy még nem készült el a zárónyilatkozat. A dokumentumon dolgozó diplomatáknak, a „serpáknak van még két éjszakájuk” – mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.