BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghosszabbították Kalifornia klímavédelmi vállalásait

Kalifornia törvényhozása elfogadta hétfőn azokat a javaslatokat, amelyek 2030-ig meghosszabbítják az állam klímavédelmi szabályozásait.

„Ez ismét azt mutatja, hogy Kalifornia képes kiállni és kezdeményezések élére állni, amikor Washington nem hajlandó” – húzta alá Kevin de Leon, a kaliforniai szenátus vezetője.

A politikus ezzel arra utalt, hogy Donald Trump amerikai elnök még a választási kampánya idején Kína érdekeit szolgáló kitalációnak nevezte a klímaváltozást, majd megválasztása után úgy döntött, kilépteti az Egyesült Államokat a 2015-ben Párizsban megkötött globális klímaegyezményből.

Jerry Brown kormányzó hivatala a múlt héten támogatásáról biztosította a javaslatokat, kiemelve, hogy azok szavatolják, hogy Kalifornia az 1990-es szinthez képest 40 százalékkal mérsékelje az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A szabályozás értelmében a Kaliforniában működő vállalkozásoknak pénzért engedélyt és kvótát kell vásárolniuk, hogy károsanyagokat bocsáthassanak ki a légkörbe, ami anyagilag a környezetszennyezés visszafogására ösztönzi őket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.