BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reagált Moszkva az amerikai szankciókra

Az Oroszországot sújtó újabb amerikai büntetőintézkedések ellentétesek a nemzetközi joggal – reagált pénteken az orosz külügyminisztérium arra, hogy az újabb szankciókat immár az amerikai törvényhozás mindkét háza elfogadta.

Moszkva szerint az új szankciók azt bizonyítják, hogy az Egyesült Államok „rendkívül agresszív a külpolitikában”. Oroszország világossá tette azt is, hogy ha az Egyesült Államok további orosz diplomatákat utasít ki az országból, akkor Moszkva is hasonlóképpen fog eljárni.

Az orosz vezetés ezenkívül fenntartja magának a jogot arra, hogy a kölcsönösség jegyében amerikai érdekeltségeket érintő további lépéseket is tegyen.

Barack Obama előző amerikai elnök kormánya a tavaly novemberi amerikai választások után az orosz beavatkozásra hivatkozva 35 orosz diplomatát utasított ki, és az orosz követség dolgozóit több, korábban általuk használt épületből kitiltották.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.