BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brexit-tárgyalások: továbbra is jelentősek a nézetkülönbségek

A brit Brexit-ügyi miniszter szerint konkrét előrelépés történt a tárgyalásokon, de továbbra is jelentősek a nézetkülönbségek az Európai Bizottsággal.

Több területen is konkrét előrelépés történt az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának feltételeiről szóló tárgyalások e heti fordulóján, a felek között azonban továbbra is jelentősek a nézetkülönbségek – közölte David Davis brit Brexit-ügyi miniszter csütörtökön Brüsszelben.

David Davis, a Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépéséről folytatott tárgyalásokért felelős brit miniszter (b) és Michel Barnier, az Európai Bizottságnak a kilépés ügyében felelős főtárgyalója a brit kiválásról folytatott tárgyalások harmadik fordulóját lezáró sajtótájékoztatón
Forrás: MTI

Az egyeztetéseket lezáró sajtótájékoztatón Davis arra kérte az Európai Bizottságot: bizonyos kérdésekben mutasson nagyobb rugalmasságot annak érdekében, hogy felgyorsíthassák a tárgyalásokat. A brit megközelítés jóval „rugalmasabb és pragmatikusabb”, mint az unióé – tette hozzá. Kijelentette továbbá, hogy országa eleget fog tenni a nemzetközi kötelezettségeinek, és nemcsak jogi, hanem erkölcsi kötelességeinek is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.