BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Finn késelés: már csak két gyanúsítottat tartanak fogva

Szabadon engedték a két héttel ezelőtti turkui késelés újabb két gyanúsítottját, a támadás feltételezett fő elkövetőjét továbbra is fogva tartja a finn rendőrség.

Szabadon engedtek a finn hatóságok két gyanúsítottat, akit múlt héten vettek őrizetbe a turkui késes támadással összefüggésben – jelentette be a rendőrség kedden. A turkui bíróság közölte, hogy törölték a két gyanúsított keddre tervezett meghallgatását.

Két férfi továbbra is őrizetben van az augusztus 18-án elkövetett merénylet miatt, köztük a támadás fő gyanúsítottja, a 22 éves Abderrahman Bouanane, aki marokkói menedékkérőként érkezett Finnországba. A férfi elismerte a bíróság előtt, hogy ő a felelős a támadásért, de azt tagadta, hogy terrorista indítékai lettek volna. A hatóságok hét embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban, közülük hármat múlt hét végén szabadon engedtek. A turkui késes támadásban két nő vesztette életét, és nyolcan megsebesültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.