BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Katar panaszt tett az ellene irányuló bojkott miatt

Katar hivatalos jogi panaszt nyújtott be a Világkereskedelmi Szervezetnél (WTO) a Szaúd-Arábia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek által ellene meghirdetett kereskedelmi bojkott miatt.

Katar hivatalos jogi panaszt nyújtott be a Világkereskedelmi Szervezetnél (WTO) a Szaúd-Arábia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek által ellene meghirdetett kereskedelmi bojkott miatt. Ali Alvalíd al-Táni, a WTO katari képviselője a Reutersnek azt mondta, hogy az érintett három országnak hatvan napja van a megegyezésre, ezután eljárást indíthatnak ellenük.

Forrás: AFP

Katarnak azonban kevés esélye van a sikerre, a bojkottáló országok ugyanis már előre bejelentették, hogy nemzetbiztonsági okokkal indokolják majd a lépéseiket. Ezt a WTO szabályai lehetővé teszik, bár eddig még egyetlen ország sem hivatkozott erre.

Nemzetközi segítséget kért a Qatar Airways is, az ENSZ illetékes szervéhez, a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezethez fordult, miután Szaúd-Arábia, Bahrein, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek lezárta előtte a légterét. Az ügynökség kormányzótanácsának zárt ajtók mögött tartott montreali ülése után a katari légitársaság előtt várhatóan megnyílik augusztus elején három légi folyosó nemzetközi vizek felett – értesült a Reuters.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.