BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden korábbi szintet meghaladnak a környezetvédelmi beruházások

A természet és a környezet védelme a kormány számára nemzeti ügy, ebben az uniós ciklusban a környezetvédelmi beruházások mértéke meghalad minden korábbi szintet – mondta Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter szombaton, a Duna-Ipoly Nemzeti Park húszéves fennállását ünneplő Dömösi Zöld Forgatagon.

Az ország tíz nemzeti parkjában 43,5 milliárd forint értékben zajlanak fejlesztések. Az előző ciklusban 30 milliárd forintot fordítottak környezetvédelemre, mintegy 100 ezer hektáron állították vissza a természetes élőhelyi állapotokat – jelentette ki Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter szombaton, a Duna-Ipoly Nemzeti Park húszéves fennállását ünneplő Dömösi Zöld Forgatagon.

A miniszter beszéde után megnyitotta a Nemzeti Parki Termék Védjegy Körút harmadik állomását és Nemzeti Parki Védjegy okleveleket adott át a helyi sajátosságokat megjelenítő kézműves termékek készítőinek. Elmondta, jelenleg 158 kézműves tagja a védjegyesek körének, ők csaknem 600 féle terméket kínálnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.