BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtisztult Siófok bulinegyede a polgármester szerint

Ma már bárki biztonságban érezheti magát Siófokon: a polgármester szerint, mivel tavaly 37, míg idén 50 millió forintot fordíthattak az őrzésre, a biztonság-technikai fejlesztésekre.

„Idén nyárra kiszorítottuk a Petőfi sétányról a nemkívánatos, csak randalírozni óhajtó, a normális szórakozásra vágyókat elriasztó bulituristákat” – mondta Lengyel Róbert Siófok polgármestere a Népszavának. Lengyel hozzátette, országos visszhangot kiváltó bűncselekmény sem történt, vagyis a hasonló problémát kezelni tudták.

A lapnak elmondta, két éve elkészült a koncepció a Petőfi sétány új rendjére, amit a helyi rendőrség is támogatott A tavalyi nyárra biztonsági őrszemélyzetet kapott a sétány, áteresztő-ellenőrző pontokat állítottak, kamerákat szereltek fel. A tavalyi 37 millió után az idén 50 millió forintot fordíthattak az őrzésre, a biztonság-technikai fejlesztésekre. Ennek eredményeként a korábban ezen a területen regisztrált több száz bűncselekmény a tavalyi évben két számjegyűvé csökkent, idén nyárra pedig tovább javult a helyzet. Ma már a környék egyetlen métere sem esik ki a kamerák látóköréből.

Ma már ugyanis bárki biztonságban érezheti magát; ez volt a célunk, hogy biztonságosabb Siófokot teremtsünk, hiszen enélkül nincs megfelelő turizmus

– magyarázta Lengyel Róbert, hozzátéve, hogy az idei hónapokban, így júliusban is tovább emelkedett a vendégéjszakák száma, s nőtt a strandbevétel is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.