BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A brit kormány elkülönítette a Brexit árát

A brit kormány 3 milliárd fontot (több mint ezermilliárd forintot) különít el a brit EU-tagság megszűnésével összefüggő bármilyen jövőbeni pótlólagos finanszírozási igényre – mondta a következő pénzügyi év költségvetési tervezetét ismertetve szerdán a brit pénzügyminiszter.

Philip Hammond a londoni alsóházban felszólalva közölte azt is, hogy a korábbi előrejelzéseknél gyengébb gazdasági növekedés várható az idén. Kijelentette: a kormány a most bejelentett, két évre szóló 3 milliárd fontos Brexit-alapon túl is kész további költségvetési forrásokat felszabadítani „szükség esetére”. Hozzátette: a kabinet a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalások „minden lehetséges végkimenetelére” felkészül.

A pénzügyminiszter közölte azt is, hogy a kormány számára hivatalos előrejelzéseket készítő Költségvetési Felelősség Hivatalának (OBR) módosított prognózisa szerint a brit hazai össztermék (GDP) az idén a korábban várt 2 százalék helyett 1,5 százalékkal növekszik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.