BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Theresa May Brüsszelbe látogat

Theresa May brit miniszterelnök december 4-én Brüsszelbe látogat, ahol megvizsgálják, hogy elegendő előrelépést tudtak-e elérni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának feltételeiről szóló tárgyalásokon – erősítette meg Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken Brüsszelben, az EU-tagországok és úgynevezett kelet-európai partnerországaik csúcstalálkozója előtt nyilatkozva.

Juncker kijelentette: bízik benne, hogy még decemberben sikerül előrehaladást elérni a brit kilépés főbb kérdéseiben, hogy tovább lehessen lépni az egyeztetések második szakaszára.

Theresa May a bizottság elnökével és Michel Barnier-vel, a testület Brexit-ügyi főtárgyalójával fog egyeztetni a belga fővárosban.

Az uniós és az úgynevezett keleti partnerségi országok állam- és kormányfőinek csúcsértekezletén a köztük folyó együttműködés további fokozásának lehetőségeiről tárgyalnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.