BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eső, havas eső és hó is eshet hétvégén

Felhős időre számíthatunk pénteken és szombaton. Eső, havas eső és hó is eshet az ország egyes részein az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Pénteken nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig erősen felhős marad az ég. A Dunától keletre valószínű eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. Éjszaka keleten is csökken a felhőzet, északkeleten azonban maradhatnak felhős körzetek, ott néhol kisebb csapadék még előfordulhat az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint.

Fotó: Darnay Katalin

Szombaton nyugat felől ismét fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délelőtt északnyugaton lehet gyenge havazás, majd estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen elered az eső, a Dunántúli-középhegységben havas eső, hó is valószínű. Éjszaka többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, szombaton a délire forduló szelet főleg az Észak-Dunántúlon kísérik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +6 fok között valószínű – írja az OMSZ.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.