BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin független jelöltként indul

Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte csütörtökön, hogy független jelöltként készül a jövő márciusi elnökválasztásra, de számít egyes pártok és szervezetek támogatására.

Putyin a szokásos év végi sajtótájékoztatóján beszélt erről Moszkvában. A független jelölteknek a választási listára kerüléshez 300 ezer aláírást kell összegyűjteniük Oroszországban.

Moszkva, 2017. december 23.
Vlagyimir Putyin orosz elnök éves televíziós sajtóértekezletét tartja Moszkvában 2017. december 14-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Az orosz államfő az infrastruktúra, az egészségügy és az oktatás fejlesztését nevezte az ország előtt álló legfontosabb feladatoknak.

Arra kérdésre, hogy miért nincs erős ellenzéki kihívója, az elnök a 2000 óta elért gazdasági és társadalmi eredmények felsorolásával válaszolt. Szavai szerint egyébként kiegyensúlyozott politikai rendszer kialakítására törekszik, amelynek része lenne egy versenyképes ellenzék.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.