BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lezárult a Nébih nagy sertéspárizsi-vizsgálata

Harmincféle terméket vizsgált a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih) legújabb terméktesztjén, élelmiszerbiztonsági szempontból mind megfelelő volt.

A hatóság honlapján pénteken közzétett közlemény szerint egy esetben indítottak minőségi probléma miatt eljárást. Az egyik osztrák, wellness megnevezésű párizsi víztartalma jelentősen meghaladta az előírt értéket.

Azt is vizsgálták,

hogy helytállóak-e a termékek csomagolásán szereplő gluténmentes, laktózmentes, szójamentes, tejfehérjementes feliratok, a vizsgált termékek mindegyike megfelelt ennek.

A közlemény emlékeztet: a tavaly augusztus elseje óta kötelező élelmiszerkönyvi előírás szerint a párizsiban a minimális hústartalom a korábbi 40 százalékról 51 százalékra emelkedett. További kritérium a párizsi megnevezésű termékekkel szemben, hogy a csontokról mechanikusan lefejtett hús mennyisége (MSM) a késztermékre vonatkoztatva legfeljebb 10 százalék lehet.

A vizsgált 30 párizsit 10 üzem állította elő, 7 magyar, 3 osztrák és 1 német.

A vizsgálati eredmények és kóstolás alapján a Nébih Szupermenta versenyében a szeletelt párizsiknál az első a Berger Feine Extrawurst, a 2. a Pick Nosztalgia, a 3. a Wiesbauer Dunahús Delikát lett, a rúd kiszerelésűeknél a sorrend: Pick Nosztalgia, Berger Feine Extra, Pick Füst Ízesítésű.

https://www.vg.hu/vallalatok/javulast-tapasztalt-nebih-az-elelmiszerlancoknal-755111/

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.