BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A FIFA eltiltaná Ibrahimovicot a nyári vb-től

Zlatan Ibrahimovic üzlettársként és nagykövetként csatlakozott a Bethard Group nevű céghez, így szembekerült a FIFA-val, aminek etikai szabályzata tiltja az olyan játékosok szereplését, akik kapcsolatba hozhatók sportfogadással, szerencsejátékkal.

A Bethard Group nevű szerencsejátékkal foglalkozó cég nemrégiben bejelentette, hogy a svédek legnagyobb ásza, Zlatan Ibrahimovic nagykövet és üzlettárs lett a cégnél.

Minden azért érdekes, mert a válogatottságtól 2016-ban már visszavonuló játékos, aki éppen a napokban szerződött a Manchester Unitedtől a Los Angeles Galaxy csapatához elhintette, hogy nem tartja kizártnak, a nyári vb-re újra magára venné a kék-sárga nemzeti szerelést.

Hiányzik a válogatott. Amikor húsz évig a válogatottban játszol, aztán többé nem vagy velük, és nézed ahogy mások játszanak, az kemény

- mondta a csatár.

Forrás: AFP

Az óriási rajongói táborral rendelkező Ibrahimovic tehát nem tartja kizártnak hogy újra a nemzeti csapatban legyen, de úgy tűnik, mégsem rajta áll a döntés.

Miután csatlakozott a Bethard Group-hoz, a FIFA azonnal bejelentette, hogy a szervezet etikai szabályzata nem engedi, hogy olyan játékos lépjen pályára a tornán, aki tulajdonos fogadásokkal, szerencsejátékkal foglalkozó cégnél.

A játékos menedzsere Mino Railoa természetesen hangot adott nemtetszésének, és amellett, hogy a felvetést nevetségesnek és felháborítónak találja, közölte, hogy tulajdonképpen mégsincs semmi meglepő a FIFA kijelentésében, ugyanis a nemzetközi labdarúgó szervezet egy nem demokratikus és nem átlátható testület, illetve soha semmit nem csinál a játékosok érdekében.

Zlantan Ibrahimovic pályára lépése tehát nem egészen bizonyos, hogy kizárólag rajta múlik.

Ha akarom, ott leszek, ez így működik

- közölte az ellenvetést soha nem tűrő szupersztár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.