BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Marad Belgiumban a három katalán vezető

Elutasította a spanyol hatóságok kiadatási kérelmét három Belgiumban tartózkodó volt katalán vezető ügyében szerdán az illetékes brüsszeli bíróság, amely szerint szabálytalan az érintettek ellen kiadott elfogatóparancs.

A tárgyalóteremben mindhárom katalán politikus jelen volt: Antoni Comín, Lluís Puig i Gordi és Meritxell Serret, az egészségügyi, a kulturális és a mezőgazdasági tárca korábbi vezetői Katalóniában.

Carles Puigdemont leváltott katalán elnök és volt kormányának külföldre menekült tagjai, köztük ezen három politikus ellen március végén adott ki újfent európai elfogatóparancsot a spanyol legfelsőbb bíróság.

Erre azután került sor, hogy vádat emeltek ellenük lázadás, illetve közpénzek hűtlen kezelése miatt a tavaly október 1-én alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezésének következményeként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.