BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódott a tárgyalás Pekingben

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Hszi Csin-ping kínai elnök a két ország "stratégiai és taktikai" együttműködésének fellendítését vitatta meg Pekingben a felek szerdai találkozóján - jelentette az észak-koreai állami média.

Az újabb találkozóra Kim Dzsong Il kínai látogatásának második, befejező napján került sor. A felek „komoly véleménycserét” folytattak a kialakult új helyzetről – írta csütörtökön kiadott jelentésében a KCNA észak-koreai hírügynökség.

A KCNA előző napi híradása szerint első találkozójukon Hszi és Kim véleményt cserélt arról, hogy milyen megoldások kínálkoznak a nukleáris leszerelés kérdéseire, miután Kim tájékoztatta kínai vendéglátóját Donald Trump amerikai elnökkel tartott múlt heti szingapúri csúcstalálkozójáról, és közösen kiértékelték annak eredményeit.

A KCNA észak-koreai hírügynökség által közreadott kép Hszi Csin-ping kínai elnökrõl (j2) és feleségéről, Peng Li-jüanról, valamint Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőről (b2) és nejéről Zsi Szol Dzu-ról a pekingi Nagy Népi Csarnokban
Fotó: MTI/EPA/KCNA

Szerdai találkozójuk előtt a phenjani kommunista rezsim vezetője felkereste a kínai agrártudományi akadémia egyik intézményét, majd utolsó programpontként meglátogatott egy közlekedésirányítási központot is a kínai fővárosban, mielőtt hazautazott Phenjanba.

Kim Dzsong Un korábban – miután bejelentette, hogy országának sikerült elérnie régóta dédelgetett célját, a nukleáris fegyver kifejlesztését – ígéretet tett arra, hogy a jövőben elsőbbséget biztosít majd Észak-Korea gazdasági fejlesztésének.

A Reuters hírügynökség ennek kapcsán felidézi, hogy észak-koreai média az elmúlt hónapokban gyakran számolt be a mezőgazdaság és az ipar területén elért eredményekről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.