BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem várt személy jelent meg Kim Dzsong Un mellett

A magas rangú tábornokról februárban még azt közölték, hogy leváltották, és az észak-koreai kommunista párt egyik átnevelő központjába küldték.

Az észak-koreai állami média jelentései szerint újra felbukkant Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közvetlen környezetében egy volt magas rangú tábornok, akiről februárban még azt közölték, hogy leváltották, és az észak-koreai kommunista párt egyik átnevelő központjába küldték.

Hvang Pjong Szo korábban az észak-koreai hadsereg politikai hivatalát vezette és tagja volt a párt központi bizottságának is mielőtt – állítólag – korrupciós vádak miatt leváltották.

Hvang Pjong Szo (j) ismét Kim Dzsong Un (b) közvetlen közelében (képünk archív fotó)
Fotó: AFP/KCNA via KNS

Jelenlegi pozíciója egyelőre nem ismert, de a KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint szombaton Hvang is Kim Dzsong Unnal tartott egy vidéki látogatásra a kínai határ közelében. A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint elképzelhető, hogy a párt személyi ügyeit ellenőrzi, de az sem kizárt, hogy a ismét a hadseregben tölt be vezető pozíciót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.