BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Las Vegasban rendezik a golfcsillagok háborúját

A gálamérkőzés közben mindkét sztárt bemikrofonozzák, hogy a szurkolók élőben hallhassák a kommentárjaikat.

Kilencmillió dollárért, azaz mintegy 2,4 milliárd forintért vív egymással bemutató golfmeccset Tiger Woods és Phil Mickelson. Több fizetős tartalmat terjesztő, úgynevezett PPV-csatorna is élőben sugározza a párbajt, amelyet november 23-án, a Las Vegas-i Shadow Creek golfpályán rendeznek meg. Érdekesség, hogy a győztes kapja meg a teljes pénzdíjat, a vesztes üres kézzel távozik.

Fotó: AFP

A 42 éves Woods és 48 esztendős ellenfele között a 2000-es években ádáz rivalizálás folyt, ám mostanra jó barátok lettek, és szívesen ugratják egymást a nyilvánosság előtt is. „Fogadjunk, hogy azt hiszed, ez lesz a legkönnyebben megkeresett kilencmilliód” – írta Twitter-oldalán az ötszörös Major-tornagyőztes Mickelson. A 14-szeres Major-bajnok Woods azonban nem késlekedett a válasszal: „Gondolod, hogy jogodban áll hencegni?”

A gálamérkőzés közben mindkét sztárt bemikrofonozzák, hogy a szurkolók élőben hallhassák a kommentárjaikat. Ugyancsak 9 millió dollár volt a profi golfozók legrangosabb sorozatának The Northern Trust elnevezésű versenye, melyet augusztus 21-től 26-ig New York egyik elővárosában, Paramusban bonyolítottak le.

Ez volt a FedEx Cup pontverseny rájátszásának első viadala, az amerikai Bryson DeChambeau pedig végig jól játszott, összességében simán, négy ütés előnnyel győzött honfitársa, Tony Finau előtt. A 24 éves golfozó a sikeréért 1,62 millió dollárt kapott, s a pontverseny élére állt, melynek győztese 10 millió dollárral gazdagodik. DeChambeau karrierje harmadik sikerét aratta a US PGA Touron.

A rágurításoknál végig pontatlan Tiger Woodsnak ezúttal be kellett érnie a 40. hellyel, a győztestől 14 ütéssel maradt el. Öreg róka nem vén róka, ahogy a mondás tartja, a Forbes legfrissebb sportolói kereseti listáján pedig éppen Phil Mickelson a korelnök, megelőzve Tiger Woodsot. Rajtuk kívül a top 100 tagjai közül kizárólag az 1977-es születésű profi bokszoló, Floyd Mayweather tapossa a negyvenes éveit. Jellemző, hogy Woods 16. helyre feljogosító, 43,3 millió dolláros keresetében szinte láthatatlan a pályán elért pénzdíj, 42 milliót a szponzorainak köszönhet, olyan cégeknek, mint az Upper Deck, a TaylorMade, a Monster Energy, a Bridgestone, a Hero Motocorp, a Nike és a Rolex.

A rangsorban 22. Mickelson is hasonló úton jár, de ő legalább a 37 millió dollárra rúgó támogatói szerződések mellett 4,3 millióra ütővel a kezében tett szert.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.