BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliós bírságot szabtak ki a Sziget idején elellenőrzött taxisokra

A Sziget ideje alatt ellenőrzött taxisoknál legtöbbször az engedéllyel volt a probléma.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival közösen végeztek személytaxi-ellenőrzést a Sziget fesztivál alatt – olvasható a minisztérium közleményében.

A kiemelt ellenőrzés alapvető célja a szabályszegő taxisok kiszűrése volt. Minden éjszaka három egység dolgozott a rendezvény területének környékén és a belvárosban. Napközben pedig a fesztiválra érkezők és távozók biztonságos eljutása érdekében egy egység teljesített szolgálatot a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

Fotó: MTI

A fesztivál ideje alatt ellenőrzés alá vont 110 személytaxi közül 13 esetében tártak fel a szolgáltatással kapcsolatos jogsértést. A legtöbb, összesen hét hiányosság a taxivezetői igazolvány hiányából vagy érvénytelenségéből adódott.

Az ellenőrök öt esetben a személytaxi-engedély érvénytelenségét, egy alkalommal a taxiengedély helyszíni hiányát állapították meg. A szabálysértőkre összesen több mint 4,4 millió forint bírságot szabhatnak ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.