BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyomoznak a magyarországi Microsoft korrupciós botrányában

A cég értékesítési gyakorlatát vizsgálják az amerikai hatóságok.

A Microsoftnál az amerikai hatóságok nyomozást tartanak potenciális korrupciós és vesztegetési ügyben, méghozzá a magyarországi Microsoft értékesítési gyakorlatát vizsgálják – írja a Wall Street Journal értesülései alapján a Portfolio.hu.

Az amerikai igazságügyi minisztérium és az értékpapír-felügyelet (SEC) mostani nyomozása a 2013-ban öt másik országban, többek között Romániában lezajlott nyomozáshoz hasonló. A Microsoft az utóbbi évtizedben több fejlődő piacra és közepes-jövedelmű országba lépett be, mint például Magyarországra.

Néhány esetben azonban a piacra lépés végül jogi ügyeket, és reputáció-romboló botrányokat eredményezett – írja a portál.

Fotó: AFP

A WSJ értesülései szerint az amerikai hatóságok most azt vizsgálják, 2013-ban és 2014-ben hogyan értékesített a Microsoft közvetítő cégeknek nagy kedvezményekkel termékeket, melyeket aztán közel teljes áron adtak tovább a magyar kormánynak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.