BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlósék sportba szórták a főváros pénzét

Összesen 215,14 millió forintnyi támogatást osztott el a főváros idén sportegyesületek és szövetségek között – írja cikikében az mfor.hu.

A több mint 215 millió forint 79 százaléka budapesti sportszövetségekhez áramlott – írja az mfor.hu a főváros honlapján közzétett támogatási listán szereplő tételek összesítése alapján.

A maradék 21 százalék pályázat útján osztották fel kisebb sportegyesületek között.

A listából kiderül, hogy a főváros zömmel a rétegsportokat támogatta. Jutott pénz ugyanakkor a sakkszövetségnek, a fővárosi judósoknak, a vívóknak, a tollaslabdázóknak is

– írja az mfor.hu.

Tarlós István főpolgármester
Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Idén eddig

a legtöbb pénzt a Budapesti Diáksport Szövetség kapta, amely szervezet 59 millió forinthoz jutott a diákolimpiai rendszer, valamint a szervezet működésének támogatására.

A második legnagyobb támogatás az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.-hez került, az utánpótlás nevelési tevékenység támogatására 35 millió forintot kaptak a fővárostól.

Ettől nem sokkal maradt el a Budapesti Szabadidősport Szövetség juttatása, amely 29,75 millió forintra rúgott. A cikk kiemeli, hogy a szövetség ugyanakkor nemcsak ennyit kapott a fővárostól, mivel áprilisban kaptak még 15 milliót a szövetség által szervezett budapesti rendezésű nemzetközi szabadidős versenyek támogatására, illetve a szövetség működési költségeinek fedezésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.