BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyelőre titkolják, miről egyeztetett a két Korea

Delegációt fogadott Szöulból Kim Dzsong Un észak-korai vezető szerdán Phenjanban a két Korea közti újabb csúcstalálkozó előkészületeinek keretében.

A küldöttség átadott egy Mun Dzse In dél-koreai elnöktől származó levelet az észak-koreai vezetőnek – közölte Mun hivatala.

A dél-koreai államfő hivatala tudatta azt is, hogy a delegáció szerda este tér vissza Szöulba, a phenjani vendéglátóikkal folytatott vacsora után.

A találkozóról azonban leghamarabb csütörtökön tudatnak részleteket.

Mun Dzse In Dél-Korea elnöke (b) és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető
Fotó: AFP

Az említett csúcstalálkozó részét képezi annak a békefolyamatnak, amely Mun és Kim áprilisi, történelmi jelentőségű találkozójával indítottak meg.

A delegáció célja kitűzni az újabb csúcs időpontját, valamint megvitatni az észak-koreai atommentesítés folyamatát – közölte kedden Csung Ui Jong magas rangú dél-koreai biztonsági tanácsadó, küldöttségi tag.

A dpa német hírügynökség megjegyezte, hogy

feltételezések szerint a két Korea közötti békeszerződés aláírásáról is szó esett Phenjanban.

A két ország technikailag hadban áll a koreai háború óta, melynek végén, 1953-ban csak fegyvernyugvási egyezményt írtak alá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.