BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Videón az elmúlt évek legbrutálisabb tájfunja

Legkevesebb hét ember meghalt, több mint 200 megsérült az utóbbi 25 év legerősebb tájfunjának pusztításaiban Japánban. A Dzsebi kedden érte el Japán nyugati részét – jelentette a Kyodo japán hírügynökség.

A beszámoló szerint az egyik áldozat a vihar következtében ráomló épület alatt vesztette életét, három ember az erős szelek miatt halálba zuhant, további három embert a széllökések által felkapott tárgyak vágtak agyon. A legtöbben Oszakában lelték halálukat.

Japán nyugati és keleti részein szintén az erős széllökések következtében sérültek meg sokan.

Számos ember sérült meg a kiotói vasútállomáson, miután az erőteljes szelek következtében részben beomlott az üvegmennyezet egy része. A tájfun által sújtott területektől távolabb is erős szelek fújtak, a Tokió nyugati felében található Hacsiódzsiban például négy ember megsérült, miután rájuk esett egy tető.

Legkevesebb hét ember meghalt, több mint 200 megsérült az utóbbi 25 év legerősebb tájfunjának pusztításaiban Japánban
Fotó: AFP

A széllökések számos teherautót felborítottak a Mejsin autópályán, Siga prefektúrában – közölte a rendőrség. Az erős szelek csaknem lefújtak egy teherautót a Sikoku szigetét a legfőbb szigettel, Honsúval összekötő hídról.

A japán parti őrség szerint a vihar kisöpört egy tartályhajót kikötőjéből, és a Kanszai Nemzetközi Repülőteret az Oszaka prefektúrabeli Izumiszano városával összekötő hídhoz vágta.

A víz elöntötte a kanszai repülőtér egyik kifutópályáját és egyik terminálépületének alagsorát, mintegy 3000 ember rekedt bent – jelentették helyi hatóságok.

A viharos esőzések ideiglenes áramkimaradást okoztak, mintegy 1,6 millió háztartást érintve Kanszaiban és 95 ezret Sikokuban.

Fotó: AFP

Kiotóban, Narában és Sigában kulturális javakat, köztük ősi templomokat rongált meg a tájfun.

A ciklon kedd estig várhatóan áthalad a Japán-tengeren és észak felé mozog tovább, szerda reggelre pedig várhatóan erejéből veszítve éri el a Hokkaidótól nyugatra lévő térséget.

Az AFP Hírügynökség a következő videót tette közzé a tájfunról:

[video width="640" height="360" mp4="https://www.vg.hu/wp-content/uploads/2018/09/V001MMV1231041TESMP4640X360MARKED.mp4"][/video]

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.