BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb járattörlések Brüsszelben a csomagkezelők sztrájkja miatt

Hétfőn is folytatódik a csomagkezelők sztrájkja a brüsszeli Zaventem repülőtéren, a tervezett 630 járatból mintegy 110-et töröltek – közölte a légikikötő szóvivője.

A munkabeszüntetés azt a nagyjából harminc légitársaságot érinti, amelyeknek a poggyászkezelését az Aviapartner földi kiszolgálócég végzi. Közöttük van

  • a British Airways,
  • az Easyjet,
  • az Etihad,
  • a KLM,
  • a Ryanair
  • és a Turkish Airlines is.
  • A TUI fly bejelentette, hogy saját munkatársai fogják elvégezni a csomagok kezelését.

    A rossz munkakörülmények és a konzultáció hiánya miatt meghirdetett sztrájk csütörtök este kezdődött és a legfrissebb hírek szerint valószínűleg kedd estig tart.

    Az utasoktól azt kérték, hogy indulás előtt ellenőrizzék a repülőtér honlapján, indítják-e a járatukat, érkezzenek a szokásosnál korábban, és ha lehetséges, csak kézipoggyásszal utazzanak.

    BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
    Fotó: AFP

    Az Aviapartner vezetői hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a cég munkatársainak érdekeit képviselő szakszervezetekkel, miután előző nap sem sikerült megegyezni.

    Vasárnap 150, szombaton 110, pénteken pedig 130 légijáratot kellett törölni a munkabeszüntetés miatt.

    A Brussels Airlines belga légitársaság járatait nem érinti sem az akadozó csomagkiadás, sem a járatkimaradás, mivel földi kiszolgálását a Swissport cég végzi.

    A Zaventem a legnagyobb forgalmat lebonyolító repülőtér Belgiumban, tavaly 25 millió utast fogadott, szemben a második legnagyobb, bár ugyancsak főként Brüsszelt kiszolgáló Charleroi 7 millió utasával.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.