BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Börtönből telefonáltak a csalók

A börtönből telefonáló csalók egyenként tízezer és negyvenezer forint közötti kárt okoztak, összesen pedig 655 ezer forinttal gazdagodtak.

Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik börtönben ülve, telefonon csaptak be 32 sértettet országszerte. A 29 és a 44 éves férfi tavaly ősszel büntetését töltötte a Márianosztrai Fegyház és Börtönben, ahol többnyire azonos zárkában ültek. A férfiak magukat valamelyik mobilszolgáltató munkatársának kiadva hívtak fel embereket, hogy különböző ürügyekkel rávegyék őket, töltsék fel az általuk megadott SIM-kártyák egyenlegét.

Volt olyan sértett, akitől az előfizetések migránsok miatti regisztrációja céljából kérték az utasítások végrehajtását,

de olyan is volt, akinek azt állították, hogy az EU-s szabályok megváltozása miatt kell a telefonszámokat újraregisztrálni. Más sértetteknek vonalváltás, az internet gyorsítása, a telefonszám megtartása, illetve a távközlési szolgáltató adategyeztetése miatt kellett a számsornak tűnő telefonszámokat sms-ben jóváhagyniuk.

Börtönből telefonáló csalók ellen emeltek vádat

A csalók egyenként tízezer és negyvenezer forint közötti kárt okoztak, összesen pedig 655 ezer forinttal gazdagodtak.

A Szeghalmi Járási Ügyészség az egyik férfit 28 rendbeli csalással, míg társát négyrendbeli csalással vádolja. A vádirat többek között mindkét – visszaesőnek minősülő – vádlottra végrehajtandó szabadságvesztést és 155 ezer forinti vagyonelkobzást kér.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.