BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brexit: ennél jobb megállapodás nem születhet

A brit miniszterelnök szerint teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodásnál nem lehetséges jobbat elérni.

Theresa May hétfő délután tájékoztatta a londoni alsóház képviselőit az előző napi brüsszeli EU-csúcsról, amelyen jóváhagyták a kilépési megállapodást és a jövőbeni kapcsolatokat körvonalazó politikai deklarációt.

A kormányfő kijelentette: a csúcsértekezleten az uniós társállamok vezetői is igen egyértelművé tették számára, hogy ennél jobb megállapodás nem érhető el.

Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök
Fotó: AFP

May szerint ha a brit parlament leszavazza az egyezményt, akkor „minden kezdődhet elölről”, és senki nem tudja, hogy ebben az esetben mi történne.

Az viszont bizonyos, hogy a megállapodás elutasítása még nagyobb megosztottságot, még több bizonytalanságot teremtene, ennek minden kockázatával együtt

– hangsúlyozta a brit miniszterelnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.