BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy-Britannia nincs felkészülve a kilépésre

A Brexit utáni átmeneti időszakra mindenképpen szüksége lenne az országnak.

A Bank of England kormányzója szerint a brit gazdaság nincs felkészülve a brit EU-tagság megszűnésére (Brexit), különösen arra az esetre, ha Nagy-Britannia a Brexit feltételeiről szóló megállapodás nélkül távozik jövőre az Európai Unióból, ezért mindenképpen szükséges lenne egy átmeneti időszak a kilépés jövő márciusra várható dátuma után.

Mark Carney a BBC rádiónak nyilatkozva csütörtökön kijelentette:

a brit jegybank felmérése szerint a brit vállalati szektor cégeinek nem egészen a fele kezdett egyáltalán hozzá készenléti tervek foganatosításához a megállapodás nélküli Brexit esetére.

Mark Carney a Bank of England kormányzója
Fotó: AFP

Carney szerint azonban a Brexit utáni átmeneti időszakra mindenképpen szükség lenne, függetlenül attól, hogy a brit EU-tagság milyen körülmények között szűnik meg.

Arra a kérdésre, hogy minden iparág, az ország teljes infrastruktúrája már most felkészült-e (a Brexitre), a válasz legjobb tudomásunk szerint az, hogy nem

– fogalmazott a Bank of England vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.