BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyinra és Trumpra hosszú megbeszélés vár a G20-csúcson

Hosszú és tartalmas megbeszélést tart majd egymással a G20-csoport november 30-án és december 1-jén tartandó argentínai csúcstalálkozóján Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök. Mindeközben a kubai elnök meghívta Vlagyimir Putyint jövőre Kubába.

Ezt Jurij Usakov, az orosz elenök külpolitikai tanácsadója jelentette ki újságíróknak pénteken Moszkvában.

Putyin és Trump legközelebb november 11-én, az első világháborút lezáró fegyvernyugvás 100. évfordulójáról való párizsi megemlékezés alkalmából találkozik majd egymással.

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó korábbi közlése szerint a francia fővárosban lefolytatandó tárgyalás nem lesz hosszabb lélegzetű.

Donald Trump amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimenyev

Meghívták Kubába Vlagyimir Putyint

Kubai látogatásra hívta meg 2019-ben Vlagyimir Putyin orosz elnököt pénteken Moszkvában Miguel Díaz-Canel, a karibi kommunista szigetország állam- és minisztertanácsának elnöke. Putyin, aki 2014-ben járt legutóbb Kubában, a Kremlben lefolytatott tárgyalásokat követően kijelentette, hogy Oroszország és Kuba elutasítja a belügyekbe való beavatkozás politikáját és az egyoldalú szankciókat, valamint támogatja a nemzetközi jog ENSZ-alapokmányban rögzített szabályainak betartását.

A két vezető egyebek között megállapodott fellépésének koordinálásában a nemzetközi színtéren, valamint a kétoldalú gazdasági kapcsolatok elmélyítésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.