BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ígéretesnek tűnik a vadászati kiállítás

Bőségesen megtérülhet a 2021-es vadászati világkiállítás szervezésébe fektetett összeg – mondta a Magyar Időknek Kovács Zoltán, a rendezvénysorozat megvalósításáért felelős kormánybiztos.

A szombaton megjelent interjúban az olvasható, hogy nagy az expó és a köré szerveződő programok turisztikai vonzereje: akár egymillió vendég költheti el a pénzét a kiállítás idején Budapesten és a vidéki helyszíneken – írja a Magyar Idők.

A beruházások megvalósításából a magyar vállalkozók is kivehetik a részüket, a kormánybiztos szerint az infrastruktúra kiépítésének jelentős részét hazai cégekre bízzák.

Kovács Zoltán úgy vélekedett, hogy a sikeres 1971-es vadászati világkiállítás ötvenedik évfordulóján ismét a nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet Magyarország.

Fotó: VG

A kormánybiztos elmondta, hogy az esemény központi eleme a Hungexpo vásárközpontban megrendezendő hazai és nemzetközi vadászati kiállítás lesz, a három hétig tartó rendezvényen kívül azonban sok más kiállítással, konferenciával és nemzetközi rangú eseménnyel is készülnek.

Kovács Zoltán közölte, megvalósíthatósági tanulmányok sora készült el, lassan kirajzolódnak a tényleges programok. A végleges költségvetésről korai lenne beszélni. A nemrégiben megjelent kormányhatározat a következő évre hétmilliárd forintot biztosított a tervek kialakítására.

Nem ez lesz az első nemzetközi figyelmet felkeltő rendezvény, amelyet Magyarország szervez: az elmúlt nyolc évben több ilyet megvalósítottak, és a befektetés mindig busásan megtérült – hangsúlyozta a kormánybiztos.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.