BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Kreml szorít az újabb Trump–Kim-találkozóért

Donald Trump és Kim Dzsong Un szerdán és csütörtökön folytat majd hivatalos tárgyalásokat egymással Vietnam fővárosában.

A Kreml üdvözölni fogja a Hanoiban megtartandó amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó eredményét, ha az hozzájárul a Koreai-félsziget nukleáris problémájának megoldásához és a feszültség csökkentéséhez a régióban – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak kedden Moszkvában.

Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán és csütörtökön folytat majd hivatalos tárgyalásokat egymással Vietnam fővárosában. A két politikus első, tavaly június 12-én megtartott találkozóján közös dokumentumot fogadott el, amelynek értelmében Phenjan kötelezettséget vállalt a nukleáris leszerelésre, cserébe a Washington által nyújtandó biztonsági garanciákért.

Fotó: MTI/EPA/The Straits Time/Kevin Lim

Ha ez a találkozó segít előremozdulni az észak-koreai nukleáris probléma megoldásának útján, ha segít előre mozdulni a biztonságos és stabil Koreai-félsziget megteremtésének útján és csökkenti az ottani feszültséget, akkor természetesen csak üdvözölni tudjuk

– mondta Peszkov.

A szóvivő szerint az első Trump-Kim-csúcs után megmutatkoztak az enyhülés bizonyos jelei, de az egyes országok eltérően közelítik meg a koreai nukleáris probléma megoldását. Hangsúlyozta, hogy Moszkva szerint Phenjan a vele szembeni követelésekkel kapcsolatban megteendő pozitív lépéseire a nemzetközi közösségnek hasonlóképpen kellene válaszolnia.

Összeállt Donald Trump és Kim Dzsong Un találkozójának programja

Az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót február 27-én és 28-án tartják, a tervek szerint két napig tart.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.