BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Első világháborús gránátot találtak egy burgonyaszállítmányban

A Calbee Snacks gyárban szombaton egy robbanóeszközt találtak.

Feltehetően az első világháború idejéből származó német kézigránátot találtak egy burgonyaszállítmányban, amelyet Franciaországból exportáltak egy hongkongi chipsgyárba – közölte a rendőrség.

A Calbee Snacks gyárban szombaton megtalált robbanóeszközt baj nélkül hatástalanították.

A gránát veszélyes volt, mert ki volt biztosítva, de nem robbant fel

– mondta újságíróknak Wilfred Vong Ho-hon rendőrfelügyelő.

#WW1 grenade found in #French #potato #shipment#Calbee #WorldWarI #wartime https://t.co/l79N8n9wTC pic.twitter.com/AFqfHKixxD

— Gulf-Times (@GulfTimes_QATAR) 2019. február 3.

A nyolc centiméteres fegyver súlya egy kilogramm volt. A rendőrség nem közölte, pontosan honnan is érkezett a burgonyaszállítmány. Történészek szerint a gránátot feltehetően az első világháborúban egy lövészárokban hagyták, ahol később krumpliföld lett, és a gumókkal együtt szedték fel.

Ez nem az első eset, hogy a volt brit gyarmat rendőrsége régi lőszert talál, de többnyire amerikai bombákról van szó, amelyeket a japán megszállás idején dobtak le Hongkongra. Tavaly három második világháborús bombát találtak Hongkongban, kettőt Van Chaj negyedben az új metróvonal építése közben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.