BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okos drónokat fejlesztett a Boeing

Mesterséges intelligenciával ellátott eszközöket mutatott be a Boeing Australia, amelyeket a hadipar hasznosíthat majd.

A Boeing Australia szerdán bejelentette, hogy mesterséges intelligenciával ellátott drónokat készít – írja a CNN. A gyártó közlése szerint az eszközök szoftvere lehetővé teszi, hogy önállóan vagy akár pilóták irányította repülőgépek mellett repülhessenek, emellett képesek lesznek az ember vezette gépekkel összhangot teremteni, valamint a repülőgépektől biztonságos távolságot tartani.

Fotó: Boeing Australia

Az Airpower Teaming System egyébként egy 38 láb (11,5 méter) hosszú gép lesz, amelynek hatótávolsága eléri majd a 3,2 kilométert. Az egymotoros drónok bevethetők lesznek elektronikus hadviselésekben, valamint hírszerzési, felderítési és felügyeleti küldetésekkel is megbízhatják őket.

A Boeing Australia látványos animációkon is bemutatta a drónok modelljét. Ezeken az eszközök egy Royal Australian Air Force F / A-18 harci sugárhajtású repülőgép, valamint egy Boeing 737 AEW&C mellett repülnek. Íme a felvétel:

[video width="780" height="440" mp4="https://www.vg.hu/wp-content/uploads/2019/02/InlineBoeing.mp4"][/video]

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.