BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óvszerekbe rejtve csempészett egy nő 60 millió forint értékű kokaint

Egy 30 éves brazil próbálta meg a drogot becsempészni Magyarországra.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves brazil állampolgárral szemben. Az asszony Brazíliából érkezett repülővel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Vámhivatal munkatársai átvizsgálták a bőröndjét,

amelyben négy takaróba rejtett, összesen 300 darab kokaingyanús fehér port tartalmazó óvszert találtak.

– írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A pénzügyőrök lefoglalták az anyagot, a nőt pedig átadták a rendőröknek.

Az anyagról kiderült, hogy kokain, amely súlya alapján meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, és feketepiaci értéke körülbelül 60 millió forint.

A rendőrök a brazil asszonyt kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy pénzhiányba került Brazíliában és ezért vállalta el a bőrönd Magyarországra szállítását. A nőt őrizetbe vették, a bíróság pedig ma elrendelte a letartóztatását.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.