BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viharos szél, de akár jégeső is jöhet pénteken

Estére azonban mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás, a napi csúcshőmérséklet 16 és 23 fok között alakul.

Péntek estig nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de délelőtt a Tiszántúlon még szűrt napsütés várható, majd délután a Dunántúlon süthet ki a nap – írja előrejelzésében az OMSZ. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivatar.

Fotó: AFP/Alexandre Guillaumot/DPPI

A délelőtti óráktól nyugat, északnyugat felől elszórtan várhatóak zivatarok, amelyek környezetében néhol viharos szél, egy-egy helyen kisebb méretű (1 cm körüli vagy alatti átmérőjű) jég előfordulhat. Zivatar legtovább a déli, délkeleti országrészben valószínű. A délnyugati szelet nagy területen erős, a Nyírségben viharos széllökések is kísérik.

A délutáni órákban északkeleten egy-két 65 km/h körüli széllökés kialakulhat délnyugati irányból.

Viharos széllökés zivatar környezetében is előfordulhat.

Estére azonban mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.